JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Nagrade od kompanije m:tel

Predstavnici kompanije m:tel posjetili su 24. maja 2021. godine našu školu. Pobjednicima m:tel app takmičenja učenicima Aleksandru i Bojanu Doliću i njihovom mentoru, profesoru Goranu Radojčiću uručena je vrijedna informatička oprema. U okviru posjete predstavnici medija i kompanije m:tel imali su priliku da obiđu informatičke kabinete, te da još jednom od autora aplikacije “Leafy” čuju kako je došlo do ideje za njen nastanak, ali i kako je tekao put do realizacije. „Kompanija m:tel je uvijek naročito ponosna na ovakve i slične društveno odgovorne projekte, a razlog su upravo ovi mladi ljudi poput Aleksandra i Bojana koji dobiju priliku da pokažu svoje talente i za to dobiju priznanje i nagrade“, rekla je ovom prilikom Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.
Pobjednička „Leafy“ aplikacija predstavlja novu epohu savremene poljoprivrede pomoću IT-a, koja skeniranjem biljaka otkriva i sprečava njihove bolesti. Takođe, Leafy povezuje poljoprivrednike pri kupovini i prodaji proizvoda. Kako ovo nije prvo učešće učenika Aleksandra i Bojana Dolića na ovom takmičenju, njihov trud i iskustva iz prethodnih godina su se isplatili.
Autori aplikacije, njihov mentor, profesor Goran Radojčić i direktor škole Miroslav Topalović dali su ovom prilikom izjave za medije.