JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Biljana Janković, dobitnica Svetosavske nagrade za školsku 2021/22. godinu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ove godine je raspisalo Konkurs za dodjelu Svetosavske nagrade. S ponosom objavljujemo da je među devet nagrađenih nastavnika u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/22. godinu i naša koleginica Biljana Janković.
Biljana Janković je diplomirani filolog za srpski jezik i književnost. U našoj školi je zaposlena od 2000. godine kao nastavnik srpskog jezika i književnosti. Biljana je predsjednik Aktiva srpskog jezika koji redovno učestvuje u organizovanju priredbi, obilježavanju značajnih datuma i literarnim konkursima. Aktiv srpskog jezika prošle godine u decembru je u okviru kampanje Dani čitanja organizovao tematski čas čiji je gost bila književnica Jovanka Stojčinović Nikolić.
Biljana je osmislila projekat “Čitajmo lektiru u biblioteci” koji realizuje u saradnji sa dobojskom Narodnom bibliotekom radi popularisanja čitanja lektire sa akcentom na autore sa ovog područja. U junu 2022. godine je u Narodnoj biblioteci Doboj održan javni čas Srpskog jezika sa temom analize romana “Zna li ko engleski” autora Dragana Tepavčevića. Projektom je obuhvaćeno jedno odjeljenje smjera tehničar računarstva i programiranja, a njihov napredak će biti praćen u naredne četiri godine. Takođe, tokom prošle školske godine ostvarena je saradnja sa Memorijalnim centrom “Jad Vašem” iz Izraela, sa kojim je uz direktno uključenje iz Jerusalima u našoj školi realizovana izložba povodom Dana sjećanja, te organizovan ogledni čas. Jankovićeva je i jedan od recenzenata Čitanke za prvi razred srednjih stručnih škola za treći i četvrti stepen, koji priređuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.
Svetosavska nagrada koja se sastoji od svetosavske povelje i novčane nagrade biće dodiIjeljena na svečanoj manifestaciji “Našu učitelji” koja će se održati 28. januara 2023. godine u Banja Luci.
Čestitamo koleginici Biljani na ovom velikom uspjehu koji je i uspjeh naše škole!