JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Obilježavanje Dana Svetog Save

Povodom Dana Svetog Save organizovan je niz aktivnosti u našoj školi. Na elektronskoj tabli prikazana je prezentacija o životu i djelu Svetog Save, a putem zidnih novina učenici su imali priliku da se upoznaju sa književnim stvaralaštvom Svetog Save, ali i Svetim Savom kao značajnim motivom srpske književnosti i slikarstva. Centralni hol škole ukrasila je postavka, čiji dio je bila i izložba kaligrafskih radova naših učenika.
Na kviz takmičenju „Život i djelo Svetog Save“ prvo mjesto osvojila je ekipa JU Saobraćajne i elektro škole u sastavu Petar Nikolić I-1 i Dejan Stanković I-1, drugo mjesto ekipa JU Gimnazije “Jovan Dučić” u sastavu Ivana Ilić I-3 i Veljko Matković I-2, a treće mjesto ekipa JU Tehničke škole u sastavu Danijel Kujundžić I-1 I Aleksandar Đurić I-1.
U ponedjeljak, 27. januara u centralnom holu škole održana je Svetosavska akademija za četiri srednje škole smještene u objektu Srednjoškolskog centra. Direktor naše škole i predsjednik aktiva direktora srednjih škola Grada Doboja, Spasoje Vasiljević, pozdravio je prisutne u ime domaćina. Prisutni su uživali u raznovrsnom kulturno-umjetničkom programu koji su pripremili učenici i nastavnici Saobraćajne i elektro, Ekonomske, Ugostiteljske i trgovinske i Tehničke škole. Naša škola predstavila se recitalom o Svetom Save , nastupom folklorne sekcije i pjesmom “Usnila je dubok sanak”. Duhovni dio svečanosti i ručak održani su u restoranu „Harizma”.