JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Lansiraj svoju ideju

Kompanija m:tel je i ove godine pokrenula novi ciklus takmičenja u izradi mobilnih aplikacija u Android™ OS-u ili iOS-u za mobilni telefon ili tablet, a koji se odnosi na srednjoškolce iz cijele BiH.
Pod motom „Lansiraj svoju ideju“, projekat je ove godine započeo 1. oktobra, objavljivanjem poziva srednjoškolcima da na adresu kompanije m:tel dostave svoje ideje do 22. novembra 2019. godine. U toj, prvoj fazi takmičenja, formirani su timovi učenika sa najviše tri člana, i izaberani mentori – profesori koji će srednjoškolcima pomoći u izradi aplikacije.
Nakon ocjenjivanja aplikacija po kriterijumima koji su uključivali ideju, kompleksnost rješenja, realizaciju, inovativnost, dizajn, funkcionalnost i opšti utisak izdvojilo se pet aplikacija. Među njima se našla i aplikacija CookIT koju je izradio tim „Electronic Code“ čiji su članovi učenici naše škole Aleksandar Dolić i Bojan Dolić .
Najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tel-a, po ocjeni stručnog žirija iz kompanije, stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju koje će ove godine u februaru mjesecu biti održano u Banjaluci, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.