JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Karavan kulture govora

 

U organizaciji Udruženja „Izražajnost“ iz Beograda i Novog Sada a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradske uprave grada Doboja, te u suorganizaciji sa Centrom za kulturu realizovan je Projekat „Karavan kulture govora“ u Doboju.
U dvodnevnim radionicama za mlade polaznici (učenici osnovnih i srednjih škola) su imali priliku da unaprijede svoje vještine u oblasti kulture govora. Za direktore škola organizovana je promocija multimedijalne knjige „Progovori da vidim ko si“ a nakon toga u velikoj sali Centra za kulturu uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona organizovana je javna tribina na kojoj su o kulturi govora govorili: glumac i komunikolog Slobodan Roksandić, humanista i osvjedočeni prijatelj srpskog naroda Arno Gujon, i profesor iz Banjaluke Milorad Telebak.
Radionici su prisustovala 3 učenika naše škole. Evo kakvi su njihovi utisci :
Anđela Živković IV-3: “Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam bila dio radionice u sklopu Karavana kulture govora. Drago mi je što mi se ukazala prilika da unaprijedim svoje vještine govora. Predavači su bili otvoreni za sva naša pitanja. Smatram da Doboj i njegovi građani zaslužuju više ovakvih događaja. “
Tea Dević IV-3: “ Na ovom predavanju naučila sam prije svega da koristim govor tijela. Takođe, naučila sam kako da se izborim sa tremom tokom držanja govora. Prvog dana predavanja predstavljala sam sebe pred učenicima i profesorima. Dobili samo zadatak da za naredni dan pripremimo govor o nekoj važnoj osobi u našem životu. Tokom drugog dana predavanja čitali smo pjesmu “Ciganin hvali svoga konja” od Jovana Jovanovića Zmaja. Predavanje je bilo veoma zabavno i poučno.”
Darko Božić IV-3: “ Karavan kulture govora je predstavio jednu zanimljivu i korisnu radionicu. Dobili smo priliku da za kratko vrijeme kroz niz zabavnih vježbi unaprijedimo svoju kulturu govora i izražavanja.”