JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Dan sigurnijeg interneta

Dana 7. februara 2024. godine obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Sigurnijem internetu posvećen je svaki prvi utorak u februaru, a ove godine je dan obilježen pod sloganom “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet”.
Dan sigurnijeg interneta se obilježava kako bi se podigla svijest o sigurnom korištenju interneta, posebno među djecom i mladima. Ovo je važno zbog sve veće prisutnosti digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu i potrebe za osvještavanjem potencijalnih opasnosti na internetu.
Učenici I-2 i I-5 su na času informatike učestvovali u online kvizu o sigurnosti na internetu koji organizuje Centar za sigurni internet. To je bila i prilika da kroz diskusiju sa profesorom informatike Radomirom Simikićem provjere koliko znaju o sigurnom ponašanju u digitalnom svijetu. Takođe, u odjeljenju I-2 profesor Radomir Simikić sa bibliotekarom škole realizovao je radionicu Netoksične kule. Cilj radionice bio je da se osvijesti toksično ponašanje u online video igrama i da se razvijaju strategije za konstruktivnu komunikaciju u grupi.