JU SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA

Finale trećeg „Regionalnog App izazova“

Kompanije m:tel BiH, Telekom Srbija i m:tel Crna Gora, članice Telekom Srbija grupe, organizovale su finale trećeg po redu App takmičenja u izradi aplikacija za mobilne uređaje pod nazivom “Regionalni App izazov”. „App izazov“ je održan u srijedu 19. februara, u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci.
U finale takmičenja plasirao se i tim „Electronic Code“ čiji su članovi učenici naše škole Aleksandar Dolić i Bojan Dolić koji su kreirali aplikaciju CookIT .
Stručni žiri trećeg regionalnog takmičenja, naboljom aplikacijom proglasio je aplikaciju „Starlight“ čiji su autori Jelena Pantić, Milan Radomirović i Vuk Marković iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, a ovaj tim, zajedno sa svojim mentorom, profesoricom Marijom Cvetković, je nagrađen putovanjem u Porto, na prestižnu NDC IT konferenciju.
S obzirom na to da je žiri imao veoma težak zadatak da odabere samo jedan pobjednički tim, odlučeno je da putovanjem u Porto na NDC konferenciju budu nagrađeni i kreatori aplikacije „KuMe“ (Kućni menadžer) iz Gimnazije „Banjaluka“, kao i kreatori aplikacije „MojRED“” iz Podgorice.
Specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, ove godine je dodijeljena timu iz elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić ” iz Podgorice,za aplikaciju „Đe si, istoriju ponesi!“. Dobitnici su ovom prilikom nagrađeni pametnim telefonima.